Na een lange dag hard werken kom je thuis midden in een wolkbreuk. Voordat je uit je auto bent gestapt ben je al kletsnat. In dergelijke situaties kan een carport erg handig zijn. Op moment dat je deze gaan aanschaffen zijn er veel vragen die je moet beantwoorden. Waar moet je op letten, is er een vergunning nodig en welke soorten zijn er op de markt? Allemaal belangrijke punten die beantwoord moeten worden Wij nemen deze belangrijkste punten met je door.
Voordat je een dit gaat bouwen zijn er belangrijke punten die behandeld moeten worden. Zo is het mogelijk om zelf een carport te bouwen. Dit betekent dat je op papier uit tekent wat je zelf voor ogen hebt, zelf de materialen haalt en zelf deze in elkaar zet. Dit is meestal de goedkoopste optie, maar kan veel werk met zich meebrengen. Ook kan het zijn dat je punten over het hoofd ziet waardoor je achteraf in de problemen komt. Je kan er ook voor kiezen om de gehele constructie te laten bouwen. Dit is de meest makkelijke optie, maar ook vaak veruit de duurste. Een goed alternatief tussen deze twee is het aanschaffen van een bouwpakket. De constructie is dan al in principe helemaal klaar, hij moet alleen nog in elkaar gezet worden.
Ook het materiaal is een belangrijke keuze. Daar waar hout het meest sfeervolle is, ben je met een aluminium variant verzekerd van een langere levensduur en minder onderhoudt. Als je twijfelt over het type materiaal is het goed om te kijken waar deze geplaatst wordt. Heftige weersinvloeden kunnen een grote rol spelen bij een houten variant. Heb je hiermee te maken kies dan voor een aluminium variant. Is dit niet het geval dan kun je een houten variant zeker overwegen. Vaak blijft het type materiaal toch een kwestie van persoonlijke voorkeuren.
Kortgezegd zijn er voor de meeste soorten geen vergunning nodig. Ook al wordt deze vaak voor of naast het huis gebouwd, aangezien dit de plek is waar je de auto parkeert. Een carport is in de meeste gevallen opgenomen als een speciaal bouwwerk en dus vergunningsvrij of licht bouwvergunning plichtig. In sommige gevallen is er echter een uitzondering op de regel en is er wel een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van dit bouwwerk. Het is daarom altijd aan te raden om de specifieke situatie te overleggen met de gemeente. De kans is groot dat hier geen probleem van gemaakt zal worden, echter kan dit toch per gemeente anders zijn opgenomen. Niemand wilt echter na het bouwen erachter komen dat dit niet is toegestaan. Dit betekent dat deze afgebroken moet worden en zou onnodige kapitaalvernietiging met zich mee brengen.
Buiten de keuze uit het materiaal van deze overkapping zijn er verschillende varianten op de markt. Een erg bekende variant is die aan het huis wordt vastgemaakt. Door het huis te gebruiken als steunpunt kunnen er minder staanders gebruikt worden. Vaak wordt deze variant gebouwd op de plek waar zich ook een deur bevindt. Op die manier kun je zonder nat te worden bij regen je huis betreden. Een tegenhanger van deze variant is de vrijstaande. Dit is praktisch hetzelfde model, maar deze beschikt wel over staanders in elke hoek. Bij een vrijstaande variant is het ook mogelijk om hier een schuur aan vast te maken. Wel iets duurder, maar het heeft een groot voordeel. Op deze manier vang je twee vliegen in één klap met hetzelfde bouwwerk.
Zoeken van A tot Z
Schrieksesteenweg 122
2221 Heist-op-den-Berg
+3215345758
http://http://www.alfaconstruct.beHoutemstraat 623
3300 Tienen
+32472821862
http://http://www.hansboogaerts.be't Kruisken 10
9840 De Pinte
+32092827039
http://www.morelschilderwerken.be/Europark 2009
3530 Houthalen-Helchteren
+3211521962
https://www.peliconstructbvba.be/