Opzoek naar een Klinkerwerken?

Via uwOffertes.be kom je in contact met verschillende professionals, zij zullen je indien mogelijk een passende prijs of offerte opstellen.

Van plan om klinkerwerken te laten uitvoeren?

Zowel je oprit als tuin of terras kan je laten klinkeren. Klinkeren is een eenvoudige en duurzame methode om te verharden. Natuurlijk wil je niet dat je klinkers scheef liggen, zoek daarom eenvoudig een echte expert via uwOffertes.be.

Heb je nu klinkers op de oprit of in de tuin liggen, dan kan het zijn dat deze zijn verzakt in de loop der jaren. Deze verzakking heeft te maken met de bodem van de tuin. Indien dit is opgetreden, is het verstandig opnieuw te gaan betegelen om ervoor te zorgen dat alle klinkers weer mooi op zijn plaats komen te liggen en er goed op gelopen kan worden.

Diverse soorten

Er zijn diverse soorten klinkers verkrijgbaar, waarbij beton- en kleiklinkers het vaakst gebruikt worden. Deze klinkers blinken uit in hun kwaliteit, omdat ze weinig alg en mos aanslag geven. Ook kunnen ze goed tegen lage temperaturen (denkend aan de winterperiode) en behouden ze, gelet op de weersomstandigheden, hun kleur.

Aanleggen klinkerpad

Of je zelf gaat klinkerwerken of dat je het uitbesteed, de werkwijze blijft hetzelfde om een mooi resultaat te behalen. Allereerst moet gekeken worden hoeveel klinkers nodig zijn voor het oppervlak wat bestraat moet worden. De grond moet afgegraven worden tot een diepte van ongeveer 15 tot 20 centimeter om deze vervolgens op te vullen met geel zand. Hierna moet een trilplaat worden gebruikt om het zand stevig aan te drukken. Zo zorg je voor een goede fundering voor de klinkers die geplaatst gaan worden. Hierbij rekening houdend met een lichte helling voor het laten aflopen van water. Alvorens verder wordt gegaan, dient er een kantafsluiting te komen, zodat de klinkers niet gaan verschuiven.
De klinkers worden met een rubberen hamer in het gele zand getikt om vervolgens met een trilplaat alles weer aan te drukken. Uiteindelijk wordt er voegzand over de klinkers gestrooid om de ruimtes tussen de klinkers mooi op te vullen.

De klinkers kunnen in diverse patronen gelegd worden. Zo geef je de oprit of bestrating in de tuin een mooi effect. Het bekendste patroon is het halfsteensverband. Hierbij wordt om de rij klinkers een halve steen opgeschoven. Het blokverband is een andere manier van leggen, waarbij stenen haaks op elkaar worden geplaatst.

Voordelen plaatsen klinkers

Klinkers gaan erg lang mee, zijn qua materiaal sterk en bestand tegen elk weertype. Ideaal dus om op de oprit te leggen of de tuin mee op te vullen. Door de sterkte van het materiaal kun je met gemak zwaarder gewicht op de oprit of in de tuin kwijt. Denkend aan bijvoorbeeld meerdere auto’s of een tuinhuisje. Ook heb je materialen die vochtbestendig zijn. Zo worden de klinkers minder glad tijdens winterse omstandigheden.

Klinkers zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en diverse formaten. Zo kun je het passend maken bij de kleur van jouw huis. Je kunt zelf het legpatroon bepalen. Wil je een bijzonder patroon of alles recht gelegd hebben. Er zijn vele mogelijkheden.
Klinkers hebben weinig onderhoud nodig. Af en toe met een hogedrukreiniger erover en je hebt de klinkers weer schoon. Indien klinkers beschadigen, kun je dit eenvoudig weer (zelf) herstellen.

Nadelen

Uiteraard zitten er ook nadelen aan het plaatsen van klinkers. Zo lopen er onder de grond wortels, waardoor vervorming van een oprit of tuin kan plaatsvinden. De oprit of betegeling in de tuin kan op een gegeven moment ook verzakken. Het is belangrijk om voldoende grond onder de klinkers te leggen om het zo de voorkomen.

Daarnaast heb je nog het onkruid. Dit zal regelmatig tussen de voegen van de klinkers komen. Je ontkomt er dus niet aan dit met enige regelmaat te verwijderen.

Prijs

Om klinkerwerken uit te laten voeren is de prijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals het soort gekozen klinker, het aanleggen (welk patroon) en de totale oppervlakte. Klinkers plaatsen is over het algemeen prijziger dan het plaatsen van tegels, omdat ze kleiner zijn en vaak in patronen worden gelegd en meer tijd kost. Je kunt rekening houden met prijzen vanaf €40,-- per vierkante meter, afhankelijk van de vakman.

Klinkerwerken

Vraag uw offerte aan

Zoek jouw specialist

Zoeken van A tot Z

' A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W

L.c Tuinen

Houtemstraat 63

9860 Oosterzele


+32472339625

[email protected]

http://www.lctuinen.com/

Lambeets H

Patrijkstraat 3

3390 Sint-Joris-Winge


+3216634929

[email protected]

Le Page Ludo

Kluizeveldenstraat 79

2170 Antwerpen


+32497400821

[email protected]

https://www.aeklepage.be/

LS Bouw

Fochelstraat 18

9280 Lebbeke


+32472482831

[email protected]