Opzoek naar een Schrijnwerken?

Via uwOffertes.be kom je in contact met verschillende professionals, zij zullen je indien mogelijk een passende prijs of offerte opstellen.

Afwerking is alles

Zodra het grote constructieve bouwwerk is gedaan is het tijd voor de schrijnwerken. Op moment dat hiermee wordt gestart is er snel resultaat te zien. Dit werk is dan ook een nauwkeurig en specialistisch gedeelte van de bouw. Alle werkzaamheden die de schrijnwerker uitvoert blijven goed zichtbaar en zullen de aanblik van het huis bepalen. Wij nemen enkele specialistische onderdelen van het schrijnwerken met je door.

Plaatsen gevelbekleding

Het grote constructieve werk is net gedaan en het is tijd om dit af te timmeren. Het plaatsen van gevelbekleding is dan één van de voornaamste werkzaamheden die het aanzicht van dit bouwwerk zullen bepalen. Gevelbekleding plaatsen kan een grote verscheidenheid hebben zoals:

  • Gevelbekleding dakkapel: Zodra het dakkapel is geplaatst zal deze afgewerkt moeten worden. Gevelbekleding is één van de onderdelen die hier moet worden toegepast. Vaak vind je dit werk aan de zijkant en tussen de ramen van een dakkapel.
  • Wanden veranda zetten: Wil je een beetje privacy onder je veranda of ben je op zoek naar iets meer beschutting voor weer en wind? Dan is het een goed idee om de wanden af te laten timmeren met gevelbekleding. Dit wordt vaak gedaan door horizontale planken net over elkaar heen te leggen. Zo kun je één af meerdere wanden gemakkelijk afscheiden.
  • Rabatdelen uitbouw: Op moment dat het constructieve werk van een uitbouw is verricht kan je ervoor kiezen om deze af te laten werken met rabatdelen. Deze rabatdelen zijn zo gemaakt dat ze op een bepaalde manier in elkaar kunnen schuiven. Zo zijn er meerdere varianten die allemaal op een andere manier werken. Daar waar vroeger voornamelijk horizontale rabatdelen werden gebruikt zie je tegenwoordig steeds meer verticale afwerkingen.

Plaatsing ramen en deuren

Alhoewel het relatief simpel klinkt is het plaatsen van ramen en deuren niet gemakkelijk. Zeker in het geval van bijvoorbeeld een zware voordeur komt er veel werk bij te pas. De draai die de deur maakt moet precies zo zijn, zodat hij in het kozijn valt. Een onervaren schrijnwerker zal dan ook vaak een deur of raam achterlaten die op den duur gaat klemmen. Dit komt omdat er geen rekening is gehouden met het doorzakken van de deur. In dergelijke gevallen moet de deur uit worden geschaafd. Mocht dit ook niet baten dan zit er niet anders op dan de deur opnieuw af te hangen. Naast het afhangen van deuren en ramen hoort het plaatsen van hang en sluitwerk ook bij het schrijnwerken. Pas nadat de deur of het raam is afgehangen kan hiermee gestart worden.

Traprenovatie

Of er nou een nieuwe trap is geplaatst of dat de bestaande trap weer niet leven in wordt geblazen. Dit is typisch werk voor een echte schrijnwerker. Het plaatsen van de trap ligt in het straatje van de schrijnwerker, maar kan ook als constructief worden gezien. De schrijnwerker werkt dan ook vaak samen met de timmerman om deze op de juiste plek te krijgen. Vervolgens zal de schrijnwerker de trap afwerken. Hierbij kan gedacht worden aan het maken van een kast onder de trap of het installeren zetten van de leuning.

Kroonlijsten / sierlijsten

Na het plaatsen van deuren en ramen komt het vaak voor dat het kozijn afgewerkt dient te worden met een kroon of sierlijst. Deze lijsten vormen de afwerking van het constructieve kozijn. Vaak kan deze lijst ook gebruikt worden door de stukadoor, tegelzetter of behanger om het werk op af te laten lopen. Een goede schrijnwerker kan ervoor zorgen dat een kroon of sierlijst zo geplaatst wordt, dat het net lijkt alsof er geen spijker bij te pas is gekomen.

Schrijnwerken

Vraag uw offerte aan

Zoek jouw specialist

Zoeken van A tot Z