Opzoek naar een Dakisolatie?

Via uwOffertes.be kom je in contact met verschillende professionals, zij zullen je indien mogelijk een passende prijs of offerte opstellen.

De voordelen van dakisolatie laten leggen

Dakisolatie verlaagt je stookkosten en verbetert het klimaat in huis. Zeker als je dak verouderd of slecht geïsoleerd is, dan is dit een verstandige klus om te laten uitvoeren. Lees meer over de voordelen van deze isolatie, en de opties en de tarieven daarvan.

Wat zijn redenen om dakisolatie te laten uitvoeren?

In een gemiddelde woning lekt er vrij veel warmte weg via het dak. Zeker in oudere en slecht onderhouden huizen kan het energieverlies aanzienlijk zijn. Je verspilt dan geld aan extra stookkosten, terwijl de bovenverdiepingen niet goed warm te krijgen zijn in de winter. Omgekeerd kan het in de zomer niet uit te houden zijn op zolder, omdat de hitte van de zon via de dakpannen naar binnen doorslaat. Een lage temperatuur in huis kan ook leiden tot vochtproblemen zoals vlekken op de muur, schimmelvorming en kromtrekken van houten interieurdelen.

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

Je dak laten isoleren brengt een flink aantal voordelen met zich mee. Dit zijn de belangrijkste.

  • Isolatie is een investering in een beter woonklimaat. Je zolder is het hele jaar door aangenaam op temperatuur.
  • Je stookkosten worden aanmerkelijk lager. Op de lange termijn kan dat de kosten van de isolatie er makkelijk een paar keer uithalen.
  • Isolatiemateriaal met vochtwerende folie gaat doorlekken en condenseren van vochtige lucht tegen. Schade aan je interieur en aan je gezondheid (hoesten en allergie door schimmelsporen) wordt vermeden.
  • Een goed geïsoleerd dak vermeerdert de waarde van je woning flink.

Hoe wordt je dak geïsoleerd?

Het isoleren van een dak kan op verschillende manieren worden gedaan: van binnenuit of van buitenaf. De klus is vaak binnen een dag gedaan door een vakman en brengt minimale overlast met zich mee.

De makkelijkste manier om een dak te isoleren is van binnenuit. Er worden dan isolatierollen of -platen tegen de binnenkant van het zolderdak aangebracht. Als je zolder een raamwerk van balken heeft, kan de isolatie daar netjes tussen worden gezet. Het kan ook direct tegen de zolderplaten worden aangebracht, waarna er een voorzetwand op wordt gemonteerd.

De isolatie kan ook van buitenaf (aan de buitenkant van je dak, onder de dakpannen) worden gelegd. Het voordeel is dat de dakstructuur zelf dan ook gevangen wordt in de nieuwe isolerende schil, waardoor dit een superieure vorm van isolatie is. Als de dakbedekking zelf ook aan vernieuwing toe is (gebroken of afbrokkelende dakpannen) is dat het perfecte moment om in één moeite door het dak van buitenaf te isoleren.

Welke materialen worden er gebruikt?

Er zijn meerdere materialen die een hoge isolatiewaarde hebben en dus warmte heel goed tegenhouden. Een isolatie-expert kan je een persoonlijk advies geven over het juiste materiaal voor jouw situatie.

-Houtvezel en XPS (piepschuim) zijn goedkoop, maar hebben niet de allerhoogste isolatiewaarde.
-Minerale wol (houtwol en glaswol) isoleren goed en zijn makkelijk op maat te maken.
-PUR en PIR bestaat in platen en als schuim. Deze materialen hebben hogere kosten, maar bieden een uitstekende warmte-isolatie. PIR is ook bijzonder slijtvast.

Wat zijn de kosten van je dak laten isoleren?

De kosten van isolatie hangen af van het materiaal en van het oppervlakte van je dak. Hieronder zie je de kosten voor een gemiddelde woning.

  • Het laten isoleren van een dak van binnenuit liggen tussen de €1500 en €2000.
  • Het laten isoleren van een dak van buitenaf liggen tussen de €3000 en €4000.

Deze kosten verdien je over het algemeen binnen 6 jaar terug door de besparing op de stookkosten.

De beste isolatie voor de laagste prijs? Vraag offertes aan

Elke vakman hanteert zijn eigen uurtarief en heeft zijn eigen expertise. Om de beste isoleerder te vinden voor een goed tarief, kan je vrijblijvende offertes aanvragen. Daarmee zie je snel wat de gunstigste keuze is voor jouw isolatie!

Dakisolatie

Vraag uw offerte aan

Zoek jouw specialist

Zoeken van A tot Z