Opzoek naar een Betonvloeren?

Via uwOffertes.be kom je in contact met verschillende professionals, zij zullen je indien mogelijk een passende prijs of offerte opstellen.

De betonvloer is de afgelopen jaren met een grote opmars bezig qua populariteit. Deze vorm van vloerafwerking is ontzettend populair en in steeds meer verschillende huishoudens terug te vinden. Het grote voordeel van deze vloer is dat hij in veel verschillende ruimtes gebruik kan worden. Of het nou de badkamer, woonkamer of toch de slaapkamer is. Een betonnen vloer zal voor al deze ruimtes een uitkomst kunnen bieden. Deze vloeren zijn te verdelen in twee soorten. De massieve en gietvloer variant, wij nemen beiden met je door.

Massieve betonvloeren

Zoals de naam al aangeeft is dit een vloer die voor het grootste deel uit een massieve beton laag bestaat. Door deze vloer is een zogenaamde chape ofwel een drukvloer overbodig. Om gekenmerkt te worden als massieve betonvloer voor binnen, moet deze vloer minimaal zeven centimeter dik zijn. Buiten zal deze vloer zelfs minimaal vijftien centimeter dik zijn om gekenmerkt te worden als massieve betonvloer. Er zijn meerdere vloeren die als massieve betonvloer aangemerkt kunnen worden:

  • Printbeton vloer
  • Uitgewassen vloer
  • Gepolierde vloer
  • Geborstelde vloer

Zijn strakke, naadloze en vooral tijdloze uitstraling is misschien wel het grootste voordeel van een massieve variant. Ook zijn deze vloeren erg makkelijk in onderhoud en is er geen drukvloer of chape nodig. Door de vier soorten is deze vloer ook in een hoop verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Daarentegen is het erg van belang dat er een ervaren vloerspecialist bij te pas komt. Deze vloer is niet snel vlak te noemen en alleen ervaren vloerspecialisten kunnen deze netjes leggen. Een ander nadeel van de massieve variant is dat deze na verloop van tijd kan gaan scheuren. Ook dit is redelijk te voorkomen bij het inhuren van een echte specialist.

Betonnen gietvloer

Ligt er al een vloer in je huis en wil je toch de uitstraling van een betonnen vloer. In een dergelijk geval is een betonnen gietvloer de oplossing. Zoals ook de naam hier al aangeeft is deze vloer gegoten. Het beton wordt dus als het waren over de bestaande vloer heen gegoten. Dit maakt ook dat de vloer vele malen dunner is dan zijn massieve variant. Met drie tot vier millimeter is deze vloer slechts een toplaag die als vloerafwerking dient. Ook hierbij zijn er verschillende afwerkingen mogelijk:

  • Betonstuc
  • Cementgebonden vloer
  • Betonlook PU vloer

Zoals al eerder aangegeven is het grote voordeel van deze vloer dat hij relatief makkelijk gelegd kan worden. Er zijn niet veel huizen die een extra zeven centimeter aan beton erbij kunnen hebben. Met een gietvloer heb je dan de perfecte oplossing in huis. Met een gietvloer heb je hetzelfde voordeel als bij massieve betonvloeren. Je profiteert namelijk van de naadloze en strakke afwerking die ook erg onderhoudsvriendelijk is. Afhankelijk van welke type afwerking je kiest is hij verkrijgbaar in een hoop soorten en kleuren. Door de manier waarop hij is geplaatst is deze vloer ook nog eens ontzettend slijtvast en sterk te noemen. Wel heb je een specialist nodig met ervaring. Zelfs dan zal het erg arbeidsintensief zijn om deze te plaatsen en mag je pas na een dikke week weer op de vloer lopen. Door al dit extra werk is een betonnen gietvloer meestal ook iets duurder dan zijn massieve alternatief.

Welke vloer moet je kiezen?

Op moment als we het praktische gedeelte van de plaatsing buiten beschouwing laten is het voornamelijk een kwestie van persoonlijke smaak. Deze vloeren zijn niet erg goedkoop en ontlopen elkaar dan ook nauwelijks. Voor de prijs hoeft de keuze dus niet gemaakt te worden. Het is eerder een kwestie van welke vloer het beste aansluit bij jouw persoonlijke smaak.

Betonvloeren

Vraag uw offerte aan

Zoek jouw specialist

Zoeken van A tot Z