Hoe kies je de perfecte huwelijksfotograaf?

16-04-2019

Hoe kies je de perfecte huwelijksfotograaf?

Ben je pas verloofd? Proficiat! Het dromen naar je perfecte huwelijk kan beginnen, waarschijnlijk ben je er al wel achterkomen dat niet alles zo eenvoudig is zeker als je keuzes moet maken. Ook bij het zoeken van een huwelijksfotograaf zal je een keuze moeten maken welke niet altijd zo eenvoudig is. Met deze tips helpen je op weg naar de juiste fotograaf voor jouw huwelijk!

Begin met de stijl

Een foto maken is eenvoudig, iedereen kan het. Maar een goede foto maken is veel moeilijker. Naast het talent van een fotograaf zijn er ook heel wat regeltjes en best-practices die een fotograaf onder die knie moet hebben. Een fotograaf heeft naast zijn opleiding en talent ook nog ervaring nodig, die ervaring krijg je enkel door te oefenen. Door al dat oefenen creëren fotograferen hun eigen stijl. Wereldwijd bekende fotografen kan je herkenen aan hun stijl. Een stijl van foto’s is heel subjectief, iets wat ik mooi vind, vind jij misschien maar niets. Het is dus zeer belangrijk dat je je goed voelt bij de stijl van foto’s die een fotograaf maakt.

Om op zoek te gaan naar de juiste fotograaf kan je op b.v. pinterest een moodboard maken en dit voorleggen aan verschillende fotograferen. Zij zullen je dan kunnen vertellen of zij dit kunnen of niet.

Persoonlijkheid

Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid, probeer te ontdekken of jullie goed passen bij de fotograaf. Wanneer de eerste klik er niet is bij een eerste gesprek kan je misschien beter opzoek naar een andere fotograaf. Wanneer het persoonlijk niet goed klikt tussen de fotograaf en jullie is de kans groot dat je je niet goed gaat voelen op de foto’s met mindere foto’s als gevolg.

Bespaar niet op je fotograaf!

Gemiddeld gezien besteed je 10% of meer van je budget aan je fotograaf. Je kan beter niet besparen op je fotograaf, een duurdere fotograaf heeft meer ervaring, de foto’s zullen dan ook minder van toeval afhangen. Bij een startende fotograaf speelt toeval vaak nog een grote rol in de kwaliteit van foto’s zij weten zich minder goed aan te passen in onverwachte situaties.

2 Huwelijksfotografen

Er zijn veel voor en tegen standers van 2 huwelijksfotografen. 2 huwelijksfotografen zijn zeer handig wanneer ze goed op elkaar zijn ingewerkt, ze lopen niet in elkaars weg en zullen geen moment missen. Wanneer een hoofdfotograaf een nieuwe fotograaf mee brengt kan dit soms anders zijn, zeker als ze maar sporadisch samen werken.

Wanneer het trouwfeest meer dan 200 à 250 gasten omvat is het wel handig om een 2de fotograaf te hebben. De kans dat ze in elkaars weg lopen is veel kleiner, er is heel wat meer te zien dan wanneer er maar 100 gasten zijn.

Nabewerking

Gemiddeld besteedt een huwelijksfotograaf 1 à 2 dagen voor het sorteren en bewerken van jullie huwelijksreportage. Let dus op of dit reeds bij de prijs is inbegrepen! Je hebt ook verschil in bewerking, het is heel eenvoudig en snel om alle foto’s te voorzien van een preset. Maar op de belangrijkste dag wil je liever goed bewerkte foto’s dit heeft zijn tijd nodig, maar dan weet je zeker dat je foto’s optimaal zullen zijn!